Objectius formatius
Amb el màster en Informàtica Industrial i Automàtica es vol donar resposta a la creixent demanda d'especialistes en aquest àmbit, capaços de participar en projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) en els sectors productius i de serveis.
El màster ofereix una formació d'avantguarda en les temàtiques següents: visió per computador, robòtica, enginyeria de control, comunicacions i sistemes intel·ligents. La formació en aquestes temàtiques implica tant aprendre tècniques i mètodes en aquestes disciplines com saber-los aplicar per donar solucions a problemàtiques actuals, com per exemple la interpretació d'imatges mèdiques, l'explotació eficient de dades en la supervisió de processos, el control de qualitat per visió artificial, l'aplicació de tècniques d'Intel·ligència Artificial per ajudar a la presa de decisions, la creació i gestió d'aplicacions distribuïdes, la gestió de xarxes de comunicacions, etc.
Estructura curricular i descripció de competències
Màster de 120 ECTS dividit en dos cursos de 60 ECTS cadascun. Depenent de la formació prèvia de l'estudiant (a partir de 240 ECTS), podrà fer-se només el segon curs per obtenir el títol de màster. L'estructura de cada curs consta de dos blocs de 30 ECTS, que es descriuen a continuació:
Semestre |
Descripció |
Crèdits ECTS |
1r: Fonaments |
- Un mòdul instrumental de 15 ECTS format per assignatures que pretenen potenciar les habilitats per a la cerca i la transmissió de coneixements que es consideren necessàries per a tota persona que assoleixi un graduat del nivell de màster.
- Un mòdul d'introducció als dos itineraris del màster format per matèries de fonaments en processament d'imatge, robòtica, intel·ligència artificial, automàtica i xarxes de comunicacions i sistemes distribuïts.
|
30 |
2n i 3r: Especialització |
- Visió per computador i Robòtica(*): percepció visual, segmentació i interpretació d'escenes, robots autònoms i processament d'imatges en temps real, disseny de sistemes robotitzats, aplicacions de l'anàlisi d'imatges (medicina i imatge submarina) i arquitectures de control de robots, i aprenentatge de robots.
- Enginyeries de Control i Sistemes Intel·ligents(*): tècniques d'intel·ligència artificial aplicades al control i sistemes de suport a la presa de decisions, control avançat, monitorització de processos i diagnosi de falles, sistemes distribuïts en xarxa, sistemes multiagent, gestió de xarxes de comunicació d'altes prestacions, aprenentatge automàtic, mineria de dades, presa de decisions, projectes d'aplicació d'aquestes tècniques en la indústria i els serveis.
* Aquests continguts es complementen amb matèries de l'altre itinerari (ECSI o VOR) o externes d'altres màsters.
|
30 cadascun |
4t: Tesi de màster |
Treball tutoritzat amb tres perfils diferenciats:
- Professionalitzador: l'estudiant desenvoluparà aquest mòdul en el marc d'una empresa o d'un projecte de transferència tecnològica amb forta implicació empresarial.
- Investigador: l'estudiant desenvoluparà aquest mòdul en un centre o laboratori de recerca, o en un departament de R+D d'una empresa.
- Mixt
En tots els casos, les persones que obtinguin el títol assoliran les capacitats següents:
- Capacitat per utilitzar tècniques i metodologies actuals per resoldre projectes tecnològics i de recerca en l'àmbit del màster, i d'acord amb els itineraris específics.
- Capacitat per formar part d'equips multidisciplinaris de R+D+I per al desenvolupament d'una carrera professional completa.
- Formació instrumental en les capacitats de treball en equip, de preparació de documents i exposició de projectes i resultats.
- Adquisició de l'hàbit d'un ús adequat de les eines i els mètodes per a l'estudi, l'especificació i la gestió, i desenvolupament de projectes tecnològics i de recerca, així com per a la documentació i presentació de resultats.
- Capacitat crítica per a l'anàlisi i l'avaluació de problemes i possibles solucions, així com la presa de decisions originals i creatives.
- Orientació cap a una carrera de recerca amb vista a elaborar una tesi doctoral en un context altament tecnològic, o per a l'exercici professional en activitats de desenvolupament tecnològic, innovació i/o recerca en les disciplines pròpies del màster.
|
30 |
Perfil del professorat responsable
La docència del màster és responsabilitat del professorat del Departament d'Electrònica, Informàtica i Automàtica de la UdG. Cada assignatura serà coordinada per un professor amb experiència en R+D+I en la
temàtica de l'assignatura i participaran en la docència investigadors i especialistes en cada matèria reconeguts a escala nacional i/o internacional.
Responsable acadèmic
Marc Carreras (línia de
Computer Vision and Robotics, VCR)
Winston García (línia de
Control Engineering and Intelligent Systems, ECSI)
Adreça de contacte:
master.iia@eia.udg.es
Telèfon: +34 972 418 486
Altres dades d'interès
El perfil d'aquest màster en recerca aplicada permet als titulats afrontar una carrera professional en l'àmbit de la recerca, la innovació i el desenvolupament, perquè puguin integrar-se en equips de R+D+I d'empreses o centres tecnològics. Igualment, el màster capacita per continuar una activitat de recerca en el marc d'estudis de doctorat d'acord amb la legislació vigent. I, concretament, aquest màster potencia l'activitat de recerca en les línies següents, integrades en el programa de postgrau en tecnologia de la UdG:
- Visió per computador i robòtica.
- Sistemes de supervisió i control de processos.
- Sistemes d'informació en xarxa i basats en agents.
Aquestes línies tenen el suport de l'Institut d'Informàtica i Aplicacions de la UdG a través de l‘activitat dels següents
grups de recerca.
Candidats
El màster permet l'entrada de titulats tant de grau com d'enginyeries, tècniques i superiors, i llicenciats en disciplines afins al màster, sempre que s'hagi superat l'equivalent a 180 ECTS. En cas que s'hagin superat 240 ECTS, l'estudiant podrà anar directament al segon curs.
Preincscripció
|
Last updated:
Friday 25th of January 2008
Universitat de Girona |
|