Aquest programa de doctorat cimentarà la formació científica d'Enginyers i Llicenciats dins d’un perfil especialitzat de la recerca en sistemes informàtics industrials i tecnologies avançades de producció: el control automàtic industrial, la robòtica industrial, la intel·ligència artificial, la visió per computador i les comunicacions. Aquesta recerca es correspon amb la realitzada pels Grups de Recerca Consolidats “Sistemes Avançats de Control” 1997SGR 00098 i “Sistemes integrats” 1997SGR 00293 als quals pertanyen la majoria dels professors, i segueix majoritàriament les línies marcades pel programa de TAP (Tecnologies Avançades de Producció) i TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicacions) del Plan Nacional. Aquests grups de recerca s’han integrat, des d’enguany en el CerTAP, Centre de Referència en Tecnologia Avançada de la Producció de la Generalitat de Catalunya. S’ofereix un ampli ventall d’alta especialització dins de l’esmentat perfil tecnològic.
Tot seguint un esperit de racionalització de la docència de tercer cicle, s’estan implantant noves tècniques d’ensenyament a distància (tele-ensenyament) de tal forma que en el curs 99-00 totes les assignatures obligatòries i la majoria de les optatives podran cursar-se amb aquest sistema en el cas d’estudiants matriculats arreu d’Europa o Amèrica. L’objectiu és que alumnes estrangers puguin cursar tots els crèdits corresponents als cursos per tele-ensenyament de manera que una estada de tres anys (la corresponent a una beca pre-doctoral estàndard americana) permeti finalitzar la tesi doctoral. Un altre avantatge d’aquest sistema és el fet que, al estar admès i matriculat en un programa de doctorat, els alumnes americans tenen més fàcil l’obtenció d’una beca pre-doctoral.
El Departament d'Electrònica, Informàtica y Automàtica de la Universitat de Girona imparteix docència majoritariament a l'Escola Politècnica Superior en les carreres d'Enginyeria Industrial i Enginyeria Informàtica i Enginyeria Electrònica a mes del programa de doctorat.
Grups del departament:
Grup de Robòtica i Visió per Computador (X. Cufí, J. Batlle, J. Salvi, J. Martí) Grup d’Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents (J.L. de la Rosa, J. Vehí, J. Meléndez, J. Colomer, Ningsu Luo, J. Puyol, V. Puig) Grup de Comunicacions en Banda Ampla i Sistemes Distribuïts (R. Fabregat, T. Jové, J. L. Marzo)
[M.A.Sainz i M.Sbert pertanyen al departament d'IMA]
A part de les institucions participants, Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), University of Sheffield, la Université de Perpignan (UP), y la Universitat Industrial de Santander (Colòmbia), hi col·laboren des del mòdul UdG els centres següents : UPC, UAB, Scuola Superiore Santa Ana de Pisa (Itàlia), Institute of Mining AGH, Cracòvia (Polonia), Helsinki University of Technology (Finlandia), la Université Laval (Québec), École Politecnique Fédérale de Lausanne, University of Wales, Sony Co. (Japón), Carnegie Mellon University (USA), Universités de la Picardie (França), University of Texas at El Paso (USA), University of Wisconsin at Madison (USA), Fachhochschule Konstanz (Alemanya), Open University (UK), LAAS Toulouse (França), Queen Mary & Westfiels College, University of London (UK) i Universitat de Genova (Itàlia).